VATIS bvba en AMW Industry bvba gaan hun krachten bundelen om zo hun dienstverlening verder uit te breiden en te optimaliseren. Arnold Van Acker, heeft als zaakvoerder/eigenaar van VATIS bvba zijn aandelen verkocht aan Luc Belis, eigenaar/zaakvoerder van AMW Industry bvba. De transactie werd afgesloten op 05.05.2017.

AMW is een Mechanische Werkplaats in het Antwerpse met als specifieke activiteit Thermal Spray: het aanbrengen van slijtvaste deklagen via het RAM ® procedé, een HVOF-proces. AMW Industry bvba beschikt over een uitgebreid machinepark om draai-, frees-, slijp- en polijstwerken uit te voeren en is ook een partner voor het snel machineren van allerlei machineonderdelen en wisselstukken.

Na ruim 25 jaar ervaring bij een toeleverancier van technische producten aan de Belgische industrie, is Luc Belis sinds 2014 eigenaar/zaakvoerder van AMW Industry BVBA. Hij ziet de complementariteit van de twee bedrijven als grote troef. “Door deze mooie overname is de noodzakelijke groei van ons bedrijf gegarandeerd. VATIS bvba heeft als expert in oppervlaktetechnologie en slijtvaste producten de voorbije 30 jaar een stevige reputatie opgebouwd in de sector. Ik ben er van overtuigd dat we met deze samenwerking een nieuw succesverhaal gaan schrijven. Flexibiliteit, kwaliteit en waar nodig korte levertijden zijn en blijven meer dan ooit essentieel.”

Arnold Van Acker leidde als eigenaar/zaakvoerder VATIS bvba vanaf 1985. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de nichemarkt van technische deklagen onder de vorm van harde slijtvaste lagen, hardmetalen sintermaterialen, glijlager techniek, anti-kleeflagen en ingenieurskeramiek. “Ik kan terugblikken op een mooie carrière en ben fier op het niveau dat onze medewerkers bereiken en de kwaliteitsvolle diensten en producten die zij elke dag aanbieden. Ik wens stilaan mijn actieve loopbaan te beëindigen. In een overgangsperiode zal ik de nieuwe eigenaar ondersteunen om de nodige continuïteit te verzekeren. VATIS is nu in de veilige handen van een solide partner.”